NORBEEV interjú

Ki is vagy? Hogyan kerültél a zene közelébe?

Vámos Norbertnek hívnak, jelenleg Norbeev néven tevékenykedem. A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügy-Számvitel Karán vagyok hallgató, emellett pedig a zene az életem. Mindig is érdekelt a hanghullámok világa, már nagyon fiatal koromban „rádiósdit” játszottam a haverokkal. Előkaptuk a kazettás magnót aztán ment a felvétel, majd általános iskolában az a megtiszteltetés ért, hogy én lehettem a „Suli-Buli dj-je”. Talán itt indult el igazán az a zene iránti szerelem. Akkor is elmondhatatlanul jó érzés volt a srácok arcán látni az örömöt, amit a zenéimmel okozhattam.

Kezdetek – múlt-jelen (rezidenciák, megjelenések)

A sulibulis korszak után, ahogy telt múlt az idő elkezdtem egyre mélyebben beleásni magam a mixelés fortélyaiba és ezzel egyidőben elkezdtem a produceri tevékenységemet is. Akkoriban egyszerű kis mashup-okkal, majd bootlegekkel próbálkoztam, amiket egyre nagyobb szeretettel pörgettek az országban. Hatalmas öröm és boldogság volt számomra mikor a saját kis műveimet hallhattam vissza az akkori nagy rádiókban, mint pl. a Music Fm vagy a híres hazai lemezlovasok szettjeiben a bulikban! Tizenéves koromban bekerültem Pest megye kedvenc szórakozóhelyeire a Club Allure-be és a Negresco-ba warm-up dj-ként és rezidensként, ahol nagyon sokat tanulhattam Dragon S-től, DJ Banffy-tól, Lacitól és az ezeken a helyeken megforduló rengeteg másik dj-től, szervezőtől és az éjszakai élet szereplőitől, amiért nagyon hálás vagyok nekik, illetve köszönöm a szüleimnek, hogy a mai napig támogatnak az álmaimban! Rengeteg kapcsolat és nagyon jó barátság született, olyan embereket ismerhettem meg, akikre ezelőtt és a mai napig is felnézek.

Szép lassan közeledik az a bűvös X a zenei életemben. Ez az időszak alatt pedig az ország szinte majdnem minden pontján és a környező országokban is felléphettem már, majd 2020-ban még a vírus időszakot megelőzve volt szerencsém elindulni a nagyvilágba is, ahol az első megállóm Németország volt. Sajnos a vírus közbevágott így a kis Föld körüli turném megszakadt, de bízom benne, hogy minél előbb visszapattanhatok a repülőre és folytathatom majd onnan, ahol ez abbamaradt tavaly!

Közel 10 év rengeteg idő az éjszakában, rendkívül szerencsésnek mondhatom magam, mert számtalan szórakozóhelyen, rendezvényen, fesztiválon és rádióban fordulhattam már meg fellépőként, amikre álmomban sem mertem gondolni, köztük olyan helyeken, mint például a Balaton Sound, Budapest Park, Liget Arena, Rio, BlueBox, Ice Beach & Zenith, a hannoveri Warm Up Club és még sorolhatnám. Emellett rengeteg nívós klubban ölthettem fel azt a bizonyos rezidens pozíciót, mint az Allure, Negresco, CAT, Club La Plage, Bálna Terasz vagy a siófoki party sétány számos szórakozóhelye. Budapest mellett, megannyi szórakozóhely és buli van az országban, ahová „hazajárok”, ilyen pl. Jászberény, Pécs, Esztergom, Siófok, Gyöngyös stb. Olyan neves előadókkal léptem fel egy lineup-ban, mint Matt Sassari, Dani Sbert, Jus Deelax, Alfons és még sokan mások. Továbbá rengeteg partysorozat színeiben találkozhatnak velem a bulizni vágyók. Ha pedig éppen nem a buliban csapatom, akkor rádiókban játszom az újdonságokat például a Deejay Radio, Club Dance, Radio Sense stb., de a 97.7 frekvenciáján is megfordultam már!

Ha egy pár fős csoszogásról van szó, ugyanolyan boldogan állok a pult mögött és játszom a zenéim, mintha több ezer fő előtt léphetnék fel. Sokan mondják, hogy egy idő után megszokja az ember és már csak egy buli lesz a sok közül, de nem! Minden fellépésemre egytől egyig emlékszem, minden pillanatot megélek és teszem oda magam teljes szívvel, mint a legelső izgulós alkalmamnál, amikor a DJ pultba állhattam! Ugyanúgy megvan az a varázs, mint eleinte, sőt az évek alatt rádöbbentem, hogy ez egy szerelem!

Az összes megjelenés az életemben meghatározó darab volt legyen szó a több millió lejátszást elért Get Free-ről vagy a csupán pár kattintásos darabokról, mindegyikre ugyanolyan büszke vagyok! A zenéimben mindig próbálok picit kikacsintani más-más műfajok felé, ezáltal rengeteg „hibrid” zene születik, amik például house zenék, de mégis van benne egy kis csavar, ami megdobja, legyen az egy kis psy hangzás vagy bármi. A zenekészítésben nincsen határ, minden a kreativitásra van bízva, igyekszem mindig valami újdonságot létrehozni, talán emiatt is vagyok inkább „multi-genre” vagy „hibrid” előadó, a bulikban is szeretek szélesebb zenei műfajokban mozogni. Ugyanúgy jól érzem magam deep zene készítése vagy éppen buli elején játszása közben, mintha egy hatalmas fesztiváli csapatást rendeznék a stúdióban vagy a nagyszínpadon főműsoridőben. Minden zenémet teljes szívvel írom, alig várom, hogy lejátszhassam őket és láthassam a közönség reakcióját, hogy mit sikerült alkotni. Mikor várod ahogyan szépen épül fel a zene, majd elérkezik a drop-hoz és figyeled, hogy most mi fog történni, tetszeni fog nekik vagy éppen megállnak, hogy ez mi? Majd miután látod, hogy nemhiába töltöttél nappalokat/éjszakákat a zene véglegesítésével, na az felbecsülhetetlen érzés.

Óriási előszeretettel kerülnek lejátszásra a hazai top rádiókban is, mint pl. a Rádió 1-en. Egy producer életében az egyik legnagyobb öröm, mikor a zenéi egyre nagyobb szerepet kapnak a világban, egyre nagyobb kiadóknál jelennek meg és nagyobbnál nagyobb nevek játszák azokat. Jelent már meg dalom a costa rica-i Puchero Recordsnál, az amerikai Peak Hour – Phunk Junk Recordsnál, a hónap elején pedig a világhírű Plasmapool-nál látott napvilágot a „Get Up” című zeném, ahol előtte olyan nevek darabjai jöttek ki, mint Mord Fustang vagy Matroda. Dolgoztam már együtt Zareh Kan-nal, vagy éppen Will Sparks vokalistájával SPHUD-al is. Rengeteg átdolgozás is született az évek alatt, de az előző hónapban debütált „Jax Jones & Au/Ra – i miss u” verziómra különösen büszke vagyok, hiszen olyan DJ-ktől kaptam rá igen pozitív visszajelzéseket és kezdték el játszani, akik a Tomorrowland nagyszínpad állandó fellépői! El nem tudom mondani milyen érzés volt, mikor pl HUGEL személyesen dicsérte meg.

Jövő?

Jelen pillanatban csak arról tudok beszélni, ami 100%-ig megvalósítható, ezek pedig a zenei megjelenések. Úgy néz ki sikerült nagyobb kiadókhoz eljuttatni a saját zenéim, amik nagy mértékben befolyásolják a további karrierem, olyan neveknek készíthetek remixeket, akik nemzetközileg elismert alakok. Sok dolog készülget a háttérben, közös munkák hazai és külföldi producerekkel, énekesekkel. Lesz pár meglepetés, köztük egy nagyobb projekt, amit úgy érzek, hogy ezzel fog elérkezni az a nagy bumm az életemben! De erről majd picit később! A bulikat illetőleg pedig csak reménykedni tudok, hogy minél előbb a pultban állhatok már! Nyilván a szervezők tervezgetnek, lekötések vannak, de egyelőre ezek a dátumok folyton változnak, tolódnak az aktuális helyzet miatt. Bízom benne, hogy azok a fellépéseket, amik az elmúlt időszakban elmaradtak sikerül majd bepótolni. Addig pedig teljes gőzerővel dolgozom a zenéimen és napról napra jobban várom az első pillanatot, amikor újra köszönthetem a csodálatos közönségem! Egy biztos: ez első nagyobb bulin tök mindegy, hogy hol lesz beadok egy crowd surf-öt!

Legjobb party élmény(ek):

Na ezzel megfogtál, minden egyes bulimon van valami, ami azt különlegessé teszi, nincs két egyforma. Ha hirtelen választanom kéne párat, akkor talán az egyik a németországi fellépésem lenne. Elrepülni egy idegen országba egy új világba, ahol előtte sosem jártál már maga az egy izgalom, nemhogy még fel is lépni ott. Másik az életem első Balaton Sound-ja. Ez volt az a Sound, ahová Dragon S barátommal mehettünk fellépni, ez volt az első olyan alkalom, hogy beléptem a fesztiválra, előtte sosem voltam még ott bulizni sem, így egyszerre letudhattam a kettőt, beléptem és felléptem! Na, de partyélmény hmm… AZ ÖSSZES PSZK-S BULI ÉS GÓLYATÁBOROK! Ha valakinek ott nincs élménye, akkor sehol sincs! Amit azok a csajok és srácok művelnek az egyszerűen fenomenális! Konkrétan bármelyik bulijukon egy „mini Tomorrowland” van! Tavaly nyáron például már életben volt az 500 fős limitálás a rendezvényekre, de ők képesek voltak így is a szabályokat szigorúan betartva egy 3 napos nappali RIO XXL-es banzájt, éjszakai RIO-s bulikkal egybekötött „gólyanapokat” leszervezni. Ez a buli volt az, ahol a gólyákkal sikerült megcsinálni azt, amit Dimitri Vegas-nak és Like Mike-nak tavaly sajnos nem sikerülhetett, toltunk egy „crowd control-t”! Tudod, amikor a tömeg (ezesetben a közel 450 gólya) egyszerre ugrált balra azután jobbra. Lehet nem ezer főkről van most szó, de amilyen hangulat volt, az bőven felért egy hatalmas fesztivállal! Elképesztőek PSZK-s fenegyerekek! De rengeteg másik bulit megemlíthetnék, a reggelig tartó aftereket vagy akármelyik másik party-t, ahol részt vehettem. Imádom mindet!  

Covid alatt mivel foglalkozol, hogyan bírod, készül-e valami újdonság?

Ez az időszak rengeteg ember számára, köztük nekem is nagyon nagy változásokat hozott az életemben, de ettől szép az élet, hiszen sosem tudhatjuk mit hoz a holnap. A folytonos fellépéseket, utazásokat felváltotta a „home office”, még több időm lett zenéket írni, fejleszteni magam, tanulni új dolgokat nemcsak a zenében, illetve sok közös produkció is érkezik majd más előadókkal!  Megmondom az őszintét kitartó vagyok és bizakodó, de néha engem is elkap egy kisebb szomorúság, hiszen nem tudni pontosan mikor találkozhatok újra a fantasztikus party arcokkal, hiányoznak már a lányok, srácok, de bízom benne, hogy ez már csak egy kisebb hullámvölgy, amiből hamarosan kilépünk és még nagyobb bulikat csapunk, mint ezelőtt! Rengeteg motivációt ad számomra a családom, a csodás barátnőm és barátaim, na meg persze a sok-sok ember, aki követi a munkásságom napról napra! Miattuk és miattatok éri meg csinálni azt, amit a világon mindennél jobban szeretek! Alig várom, hogy lejátszhassam majd azt a rengeteg újdonságot, amit ez idő alatt készítettem és gyűjtöttem!

Jelentkezel-e időszakos mixekkel, liveokkal?

Természetesen! Mint ahogy az elmúlt években is, most is minden héten érkezik a heti mixműsorom a „Brocast”, benne a legújabb groove-okkal, az adásaim egy részét pedig vendég dj-k színesítik meg, ezzel is segítve szakmabeli társaimat ebben a nehézkes helyzetben. Ezt a mixműsort az ország számos rádióiban, illetve a különböző média platformokon is elérhetik a hallgatók, nem hagyunk senkit talpkoptatás nélkül az ilyen helyzetekben sem!

Az előző hullám alatt rendszeresen jelentkeztem live mixekkel, amik az utóbbi időben picit abbamaradtak, de hamarosan újra bedurrantjuk őket egy megújult formában!

Mit üzensz az olvasóknak?

Kitartás spancik, már nincs sok hátra! Ha pedig vége lesz ennek az egésznek, akkor az összes cipőnk talpát letáncoljuk! Hiányoztok, vigyázzatok magatokra és egymásra! Addig is puszi, pacsi Mindenkinek!

Linkek:

NORBEEV (Linktree): linktr.ee/norbeev

Facebook: www.facebook.com/norbeevofficialpage

Youtube: www.youtube.com/norbeevofficial

Instagram: www.instagram.com/djnorbeev

Soundcloud: www.soundcloud.com/norbeevofficial

Mixcloud: www.mixcloud.com/norbeev

Beatport: www.beatport.com/artist/norbeev/603746

Spotify: open.spotify.com/artist/3qARaTCWz52dT6U3sPM13v?si=fpl1hznyQl6z2Uh49nT5mw

Hearthis.at: www.hearthis.at/norbeev/

E-mail: norbeevofficial@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás